Chat Online Slatina


28 august 2011

Orase cu nume haioase: Maciuca

Orase cu nume haioase : Maciuca -Bine ati venit in Maciuca Noastra, oare comuna Maciuca este infratita cu Madulari ?  
Prezentarea comunei Maciuca (Adica cu Maciuca la vedere?!)
Prima referire documentara referitoare la existenta localitatii Maciuca apare intr-un Hrisov semnat de Domnitorul Tarii Romanesti Vlad Innecatul la 10 Iulie 1531 in Bucuresti. Prima aparitie ca unitate administrativa de comuna apare la 1821 la consemnarea catanelor domnestiale scaunului Craiovei.
       Primul local de Primarie a fost in cladirea scolii din Oveselu, construit la 1 August 1868. Abia in 1938 primaria s-a desprins, mutandu-se impreuna cu Judecatoria Oveselu in alt local pe care l-a parasit din nou in 1968 pentru actualul sediu. Vechiul local a devenit spital.
    Invatamantul in Comuna Maciuca apare in 1818-1822 in tinda bisericii din Lunca Cernii unde preotii acelori timpuri: Preda Stefan si Ivan Radu predau elevilor notiuni de citire si scriere in alfabetul chirilic.In anul 1945 la initiativa invatatorilor din comuna se infiinteaza Gimnaziul Unic Maciuca cu trei clase iar in 1962 Liceul de Cultura Generala.
    Primul dispensar medical este construit in 1935 de catre invatatorul Stefan Draghicescu, deputat in Parlamentul Romaniei in legislatura din 1911. In Comuna Maciuca mai functioneaza din 1971 si un camin spital pentru adulti bolnavi neuropsihic cu 80 de salariati.
    Comuna Maciuca compusa din satele: Bocse, de la numele unui cetatean care prepara carbune din lemn de prun, Botorani, vas de lemn cu care se transporta si apa de baut, Ciocanari, primeste numele altui cetatean, mester recunoscut al vremii sale, Maciuceni, de la numele locuitorului: Maciuceanu, Maldaresti de la malderele de porumb pe care le faceau locuitorii sai, Oveselu, sat de resedinta care si-a primit numele de la denumirea rascrucii de drumuri in limba germana: "Ovesel" Popesti, sat aparut ca asezamant al slujitorilor bisericii, Stefanesti, cu numele luat de la alt membru al familiei Maciuceanu: Stefan, Zavoieni, nume primit de la padurea de esenta moale: zavoiul Cernei. Denumirea Comunei Maciuca vine de la substantivul "maciuca": un ciomag de forma tronconica folosit la vanatoare sau razboi.
    Mai jos am sa va recomand traseul turistic Maciuca - Madulari pentru cei interesati de footing, stretching si bucing!
    Orase cu nume haioase: Maciuca

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu